מבט לתערוכהמפגשים בלא פרידה: קרמיקה באמנות ובארכאולוגיה
אוצרת ראשית: אירנה גורדון

אוצרות תצוגה ארכאולוגית: ד"ר עדי ארליך וד"ר עינת עמבר־ערמון 

פתיחה: יוני 2016
 
  

במסגרת אירוע הפתיחה התקיים טקס הענקת מלגות לסטודנטים בני העדה האתיופית
מטעם הקרן למלגות לזכרה של רעיה רדליך ז"ל

 מבט מהתערוכה מבט מהתערוכה
אוצרת התערוכה: עפרה רימון
פתיחת התערוכה: מאי 2013

פתח דבר: עפרה רימון

התערוכה "מטמונים וגניזות כפרשיות בהיסטוריה" והקטלוג המלווה אותה, מכוונים לייצג את המגוון העשיר של מטמונים וגניזות שנחשפו בחפירות ארכאולוגיות בארץ, תוך ניסיון להבין, את המניע להטמנתם, אם על רקע אמונות ודעות של המטמינים ואם על רקע תהפוכות היסטוריות בנות זמנם של המטמינים.

מבט על של העיר עכו העתיקהמבט על של העיר עכו העתיקה

אוצרות התערוכה: אן קילברו וורד רז־רומאו
פתיחת התערוכה: אביב 2010

פתח דבר: עפרה רימון

תערוכה זו מוקדשת למורשת המוחשית והלא מוחשית של עכו במהלך התקופות. השרידים הארכאולוגיים המרשימים של עכו, המבנים ההיסטוריים ומורשתה התרבותית העשירה מעוטרים בטקסטים היסטוריים רבים, סיפורים ססגוניים וסיפורים שבעל־פה. בשל מקומה האסטרטגי על החוף ונמלה,

המנורה והגביע שהתגלו בבית הכנסת, באדיבות רשות העתיקות המנורה והגביע שהתגלו בבית הכנסת, באדיבות רשות העתיקות
אוצר התערוכה: יזהר הירשפלד
פתיחת התערוכה: מרץ 2006

פתח דבר: עפרה רימון

 העדויות הארכיאולוגיות מלמדות כי הודות לסגולותיו המיוחדות של נווה המדבר עין גדי, ובמיוחד שפע מקורות המים, התקיימה בו פעילות אנושית כבר לפני אלפי שנים.

12321ממצאים מחפירות ה' ד' קולט בשבטה (1936-1933; 1938)

אוצרי התערוכה : ד"ר יותם טפר ופרופ' גיא בר-עוז 
פתיחת התערוכה : ינואר 2019

בינואר 1938 נשכחה בנמל חיפה מזוודה ובה ממצאים מהחפירות הארכאולוגיות בשבטה, וכן תמונות ומסמכים הנוגעים לפרויקט החפירות שנערכו באתר. בעל המזוודה היה האריס דאנסקומב קולט (1973-1901) – החופר של שבטה.

מבט מהתערוכהמבט מהתערוכה

אוצרת התערוכה: ד"ר רנטה רוזנטל־הגינבוטום
פתיחת התערוכה: חורף 2003

פתח דבר: עפרה רימון

התערוכה 'הנבטים בנגב' מבוססת על הממצאים הארכיאולוגיים שהתגלו בערי הנגב רחובות, שבטה, חלוצה, ממשית, עבדת וניצנה, ובאתרים נוספים, תחנות דרכים ומצודות לאורך 'דרך הבשמים', וליתר דיוק 'דרך הקטורת והתבלינים' הנבטית בנגב ובערבה.

מבט מהתערוכהמבט מהתערוכה 
אוצר התערוכה: דני נדל
פתיחת התערוכה: אביב 2002

פתח דבר: עפרה רימון

הממצאים שהתגלו תוך כדי חשיפת המחנה הם בני 23,000 שנים והם מרשימים בטיבם ובאיכות השתמרותם. במחנה התגלו שרידי שש סוכות, הקדומות ביותר מסוגן בעולם. כמו כן התגלו קבר, מדורות ומתקנים נוספים.

duckweightsמשקולות דמויות ברווזים עשויים אבן, מספוטמיה, האלף הראשון לפסה"נ

אוצרת התערוכה: עפרה רימון

פתיחת התערוכה: דצמבר 2000

פתח דבר: עפרה רימון

מניין החודשים והימים האחרונים של המאה העשרים, שציינו את המעבר מהאלף השני לאלף השלישי, העסיק מיליוני בני אדם על פני תבל ואף לווה בהתרגשות מרובה. מדידת זמן זו שימשה עבורנו השראה לתערוכה:

exhibitionמבט מהתערוכה

אוצרת התערוכה: עפרה רימון
פתיחת התערוכה: נובמבר 1999

פתח דבר: עפרה רימון

בספר איוב העוסק בסוגיית הצדיק הסובל והצדק האלוהי, 'מאלץ' איוב את האל להוציא את צדקתו לאור. בתשובת האל (לח־מא) לשאלות איוב הנוקבות, הוא מציג את נפלאות העולם אשר ברא, עולם אשר ברא, עולם אשר האדם, בהיותו חלש וקצר דעת, אינו מסוגל להבין.


islamjars

אוצרים: אבנר רבן, יעל ארנון, רחל פולק
פתיחת התערוכה: יוני 1999

פתח דבר: פרופ' אבנר רבן

קיסריה, העיר שייסד הורדוס המלך בשנת 10 לפסה"נ, בקצה הצפוני־המערבי של ממלכתו, התפתחה במרוצת הדורות עד שהפכה למרכז האורבני הגדול ביותר בתחומי ארץ־ישראל. היישוב העירוני, שהיה לבירת הפרובינקיה הרומית והביזנטית 

פסל דיוניסוס, שיש, בית שאן  באדיבות רשות העתיקותפסל דיוניסוס, שיש, בית שאן באדיבות רשות העתיקות 
אוצרת התערוכה: רנטה רוזנטל-הגינבוטום
פתיחת התערוכה: סתיו 1998


דיוניסוס (בקחוס) אינו כלול בחוגם של שנים-עשר האלים האולימפיים. למרות זאת זכה לפופולאריות לא רק בתחום המיתולוגי ובאמנות החזותית של התרבות היוונית וההלניסטית אלא גם בחברה היהודית, הנוצרית והמוסלמית של שלהי העת העתיקה.

כתב היד 'על חומרי הרפואה' מאת הרופא היווני דיוסקורידס, מאה א' לסה"נכתב היד 'על חומרי הרפואה' מאת הרופא היווני דיוסקורידס, מאה א' לסה"נ

אוצרת התערוכה: עפרה גורי־רימון
פתיחת התערוכה: אביב 1996

פתח דבר: עפרה רימון

הצורך והיכולת למצוא מרפא לחולי ולמכאוב, קדומים כקדמות ימי האנושות ומשום כך במובנים רבים, ראשיתה של הרפואה עם ראשית התרבות האנושית. בתערוכה 'חולי ומרפא בימי קדם' מוצגים ממצאים, השופכים אור על תולדות הרפואה בארץ־ישראל ובארצות השכנות,

Catalogueמתוך הקטלוג

אוצרת: רחל שקורי
פתיחת התערוכה: יוני 1995

פתח דבר: פרופ' אבנר רבן

קיסריה ונמליה נבנתה בידי הורדוס כעיר השוכנת לצד הנמל הגדול והמוגן, המאפשר לאניות לעגון בו בבטחה בכל מזג אויר. העיר נקראה כך על שמו של אוגוסטוס קיסר, ומכלול הנמל, כולל החלק העירוני שנסמך לו, נקרא 'סבסטוס'

קבוצת כלים עשויים אבן גירקבוצת כלים עשויים אבן גיר, באדיבות רשות העתיקות

אוצרת התערוכה: עפרה רימון
פתיחת התערוכה: יוני 1994


פתח דבר: עפרה רימון

השם שנבחר לתערוכה: "פרצה טהרה בישראל" (בבלי, שבת יג, ע"ב) – כלי האבן בשלהי ימי הבית השני, קושר את תפוצתם הרחבה של כלי אבן הגיר עם גבור ההקפדה בהלכות טומאה וטהרה, שאפיינה את אורחות חייה של הקהילה היהודית בשלהי ימי הבית השני.