חינוך מיוחד

מפגש עם אספן החיות

פעילות אמנות לחינוך מיוחד במוזיאוןפעילות אמנות לחינוך מיוחד במוזיאוןשחקן בדמותו של אספן חיות מזמין את התלמידים להצטרף אליו ולגלות בעלי חיים מתוך האוסף המוצג במוזיאון. במהלך מסע בין המוצגים פוגשים התלמידים בעלי חיים כגון: סוס, דג, ציפור, צב ועוד. הפעילות כוללת שירה, ריקוד, תיפוף ומשחק.

מסע במצרים הקדומה

הרפתקה בליווי שחקנית, בדמותה של נסיכה מצרית, המזמינה את התלמידים להצטרף אליה בחיפוש במוזיאון אחר מוצגים השייכים לתרבות המצרית הקדומה. במהלך הפעילות התלמידים מתחפשים לדמויות ממצרים העתיקה ועוסקים ביצירה בהשראת התרבות המצרית.

ארכאולוגיה ימית

מהי ארכאולוגיה ימית? כיצד חופרים בים? הכרות עם ממצאים שהתגלו בחפירות תת-ימיות המוצגים בתערוכות "פניקים בחוף הצפוני של ארץ־ישראל בתקופת המקרא" ו"הספינה העתיקה ממעגן מיכאל". במהלכה ילמדו התלמידים צוות צפונות הספינה בת 2400 השנים, על האנשים אשר הפליגו בה והמסחר הימי בימי קדם.