אוהלו II - מחנה דייגים־ציידים־לקטים בן 23,000 שנה על חוף הכנרת

מבט מהתערוכהמבט מהתערוכה
אוצר התערוכה: דני נדל
פתיחת התערוכה: אביב 2002

הממצאים שהתגלו תוך כדי חשיפת המחנה הם בני 23,000 שנים והם מרשימים בטיבם ובאיכות השתמרותם. במחנה התגלו שרידי שש סוכות, הקדומות ביותר מסוגן בעולם. כמו כן התגלו קבר, מדורות ומתקנים נוספים.

החפירות הראו כי שטח האתר גדול משני דונם. התגליות מעידות כי מפלס אגם הכנרת השתנה פעמים רבות בעבר, בכמה מהמקרים השינויים הגיעו עד כדי מספר מטרים.

התערוכה "אהלו II: מחנה דייגים־ציידים־לקטים בן 23,000 שנה על חוף הכנרת" מוקדשת לממצאים שנחשפו באתר הפרהיסטורי שעל גדת הכנרת. החפירות באתר נערכו בשנים 1991־1989 ובשנים 2001־1998 בהנהלת ד"ר דני נדל מאוניברסיטת חיפה. בשנים של ירידה במפלס מי הכנרת, ירידה שהיא תוצאה של הבצורת הממושכת שפקדה את אזורנו, נחשפו שרידי המחנה שעד אז היו מכוסים במים. האתר נמצא בגובה של 213/212 מטר מתחת לפני הים. כלומר, 4־3 מטר מתחת לפני המים כשהאגם מלא.

מטרת התערוכה במוזיאון הכט שבאוניברסיטת חיפה, להציג את הממצאים הייחודים האלה, שמחקרם יימשך עוד שנים לא מעטות, סמוך ככל הניתן למועד החשיפה עצמה, ובכך לאפשר לציבור הרחב לקחת חלק בחוויית הגילוי. בתערוכה משוחזרים סוכת המגורים, מזונם של אנשי המחנה, הישגיהם הטכנולוגיים ואמונותיהם. כמו כן משוחזרת בתערוכה סביבתם.

ילדים חופרים בשטח החפירה שבתערוכהילדים חופרים בשטח החפירה שבתערוכהמבט מהתערוכהמבט מהתערוכהזו היא התערוכה הראשונה במוזיאון הכט המתמקדת בנושא מתחום הפרהיסטוריה. הזדמנות זו מאפשרת לציבור הרחב להיחשף למאפיינים הייחודיים של החפירה באתר פרהיסטורי ולמחקר הפרהיסטורי. למבקר הצעיר ניתנת הזדמנות להתנסות
בעבודות החפירה הפרהיסטורית וכן להתוודע אל מגוון מחקרי המעבדה בתחום התיארוך, הבוטניקה, הזואולוגיה, הארכיאולוגיה והגיאולוגיה, שחזור סביבתם הטבעית של התושבים הקדומים: החי, הצומח, מפלסי האגמים בעמק הירדן, הגיאולוגיה, והאקלים בסביבת האתר בתקופת הקרח האחרונה.

קטלוג התערוכה "אהלו II: מחנה דייגים־ציידים־לקטים בן 23,000 שנה על חוף הכנרת"

צפו בסרטון על אתר אוהלו