מטרתו של המרכז היא לקרב את הממצאים הארכאולוגיים והאמנותיים אל עולמם של המבקרים הצעירים והבוגרים ע"י מגוון פעילויות בנושאים: ארכאולוגיה, היסטוריה, מקרא, מורשת ישראל ואמנות בשאיפה ליצור סביבת לימוד שתאפשר למבקרים חוויה של התבוננות, גילוי, חקר, למידה, התרגשות והנאה. מותאם למגוון גילאים החל מילדי ועד לתלמידי החטיבה העליונה. כמו כן פעילויות מיוחדות פותחו לתלמידים מחוננים ולתלמידים במסגרות החינוך המיוחד.

במהלך השנה

בחגים ובקיץ, מתקיימות מגוון הדרכות, פעילויות וסדנאות יצירה:

חגיגות ימי הולדת, שעות סיפור וסדרת הצגות לילדים "מוזות במוזיאון" שלאחריהן מתקיים שיח בתערוכות עם הילדים.

תיאטרון

ישנה חשיבות רבה בתיאטרון ככלי להעצמת החוויה המוזיאלית ולכן, בחלק ניכר מהפעילויות משולבים גם שחקנים, סטודנטים מהחוג לתיאטרון באוניברסיטה.

המדריכים

עמוד התווך של מרכז הלמידה הינם אקדמאים ממגוון חוגי האוניברסיטה ביניהם: ארכאולוגיה, החוג לציוויליזציות ימיות, אמנות, לימודי ארץ-ישראל וחינוך מיוחד.

תכניות לימוד

תוכניות הלימוד המוצעות משלבות פעילות יחידנית, עבודה בקבוצות, למידת חקר ותיאטרון היסטורי. המגוון הרחב של המתודות, המיושם בכל אחת מהפעילויות, מעניק למשתתפים חוויה המעודדת סקרנות ופיתוח חשיבה.

הפעילויות

חלק מהפעילויות מותאמות לתוכניות הלימודים של משרד החינוך ואילו תוכניות אחרות נועדו להרחבת האופקים, בשאיפה להתפתח ולהתחדש בהתאם לצרכים הדינמיים המתעוררים בתוך מערכת החינוך והקהילות השונות על כל גווניה, אנשיה והתרבויות הרבות שבה.

לתיאום פעילות נא לפנות למרכז הלמידה והיצירה של מוזיאון הכט
ימים א'-ה' בין השעות 08:30 - 15:30

טלפון: 04-8240450
פקס: 04-8240724

נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה ועניין!