מודעה בעיתון 'דבר', 20 בינואר 1939
ד"ר אהרון ארנולד הילדסהיימר, בן למשפחת רבנים וציוני נלהב, עבד בגרמניה בעיר מנהיים בחברת יוניליוור האנגלית שייצרה מרגרינה. עם עליית הנאציזם ומשהחליט לעלות עם משפחתו לארץ ישראל פנה הילדסהיימר לחברת יוניליוור להקים סניף של המפעל בארץ.
היות שהחברה סירבה ליוזמה הוא החליט להקים את המפעל בכוחות עצמו. בעזרת קשריו עם משה וילבושביץ, מייסד מפעל שמן, הקים הילדסהיימר בשנת 1938 את חברת תמא"י – 'תוצרת מזון ארץ ישראלי' – בחצר מפעל שמן במפרץ חיפה. מרגרינה הייתה אז מוצר זר ויקר בשוק המקומי, ועם פרוץ מלחמת העולם השנייה הונהג בארץ קיצוב במזון וחולקו תלושים למרגרינה.
בשנת 1946 החלו לייצר ממרחים, וכך נוסדה מחלקת תלמה אשר במשך השנים החלה לייצר סל מגוון של מוצרי מזון.
ב-1961 פותחה מרגרינת בלו-בנד למותג גולד-בנד, מרגרינה עם חלב ארוז בנייר אלומיניום מוזהב. שמו ואריזתו של המוצר שידרו יוקרה ואיכות למוצר צריכה בסיסי, והייתה זו הפעם הראשונה בארץ שנעשה פרסום באמצעות מיתוג מוצר.