חזה עוף
שאריות לחם /פירורי לחם
ביצים (אחת לכל חזה)
כף חרדל
כף חלב
קורט מלח
שמן (רצוי שמן חמניות)
גבינה לבנה
קונים עוף או שניים, רצוי לא מוכשר (ההכשרה מיבשת את חזה העוף). מפרידים את חזה העוף, או קונים חזה לשניצלים בקצבייה.
לוקחים לחם ישן, רצוי חלה אבל רצוי שבעתיים מינים שונים של לחם: לחמניות, לחם אחיד, לחם מקמח מלא וכו'.
פורסים את שאריות הלחם ומיבשים כשתי דקות במיקרוגל. הכמות הדרושה היא כשתי פרוסות לחם לחזה אחד.
לאחר היבוש ובעזרת פומפייה גסה מפוררים את הפרוסות היבשות, או פשוט קונים פירורי לחם.
בקערה עמוקה ורחבה שוברים ביצים, אחת לכל חזה, כף חרדל, כף חלב, קורט מלח וטורפים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
את פירורי הלחם מפזרים על צלחת שטוחה ברוחב השניצל.
חותכים לאורך את חזה העוף ומשטחים עם פטיש ייעודי.
שמים על האש מחבת רחב ועמוק עם שמן, רצוי חמניות, טובלים את החזה הדפוק בבלילת הביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, ושוב בבלילה ושוב בפירורים. הכפילות תבטיח מעטה עבה ו"קריספי". מניחים בזהירות בשמן הרותח, הופכים אחרי שתי דקות ומטגנים עוד כדקה. כשהשניצל מוכן מוציאים ומניחים על גבי צלחת עם נייר סופג.
בסוף הבישול תישארו עם שניצלים טעימים ושתי קעריות עם שאריות בלילת הביצים ופירורי הלחם, לא לזרוק! לערבב את השאריות של שתי הקעריות, להוסיף מעט גבינה לבנה ולטגן לביבת גבינה נהדרת.
בתיאבון !