חומרים
אופן הכנה
חומרים

חומרים לבצק
250 גר' קמח
 1 ביצה שלמה
 1 כף שמן זית
מעט מים פושרים
קמצוץ מלח וסוכר

חומרים למלית
2 ק"ג תפוחי עץ חמוצים – קולפים וחותכים לפרוסות דקיקות.
מיץ לימון – שמים על התפוחים החתוכים
 100 גר' חמאה מומסת
 1+ כוס סוכר
 1 כף קינמון טחון
 4 כפות פירורי לחם

אופן הכנה

אופן ההכנה לבצק
לערבב את כל החומרים לבצק חלק כמו משי. 
מחלקים ל-4 וכל כדור עוטפים בשמן זית ובניילון נצמד ומניחים בצד ל-20-25 דקות.

אופן ההכנה למלית
מערבבים את הסוכר עם הקינמון ושופכים על התפוחים ומערבבים. נותנים לזה קצת לעמוד כדי לספוג טעמים.
מרדדים את הבצק דק מאוד, עד שהוא שקוף ואפשר לראות את השיש. צריך להזהר שלא יהיו חורים.
מורחים חמאה מומסת על הבצק המרודד, ומשאירים שוליים. (מורחים את החמאה במלבן במרכז ומשאירים שוליים של בערך 3 ס"מ). על החמאה המומסת שמים שכבה אחידה ודקה של פירורי לחם.
על פירורי הלחם מניחים 3 חופנים גדולים של תפוחי עץ (ללא הנוזל).
סוגרים את הבצק והופכים את השטרודל, כך שהסגירה שלו היא כלפי מטה.
כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר כדורי הבצק.
מורחים על כל שטרודל חמאה מומסת ומכניסים לתנור בחום בינוני. באמצע האפייה מורחים שוב חמאה מומסת.
אופים כ-40 דקות.
מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
בתיאבון!